Välkommen till MTS Fegenkiosken
För en aktiv semester, en upplevelse, ett äventyr & god mat ifrån vårat kök
En aktiv semester
Hyr kanot, rodd- eller fiskebåt och köp ditt fiskekort hos oss.

Kanotuthyrning

Våra uthyrningskanoter är Linders Inkas kanot i aluminium, den är 5,25 meter lång och lastar 400 kilo. Är godkänd av sjöfartsverket för 3 personer men går bäst med 2 personer om man har mycket packning. Vi har kanotvagnar, packtunnor att hyra ut.

Givetvis ingår paddlar, öskar med svamp samt flytvästar i priset när du hyr kanot hos oss. Passar det bättre för er så förser vi kanoten med ett extra säte och då kan ni paddla 3 st i en kanot utan större medhavd utrustning. Tänk noga igenom om hur du ska hålla din utrustning torr. Det är vist att hyra packtunnor av oss.

Priser

Hyra av en kanot kostar 280:-/dag.

Vi kan tyvärr inte göra några utkörningar av kanoter under 2022
Men vi hyr ut våra släp så man kan transportera kanoterna själv.

Vi tillämpar dagspris och inte dygnspris då vi vet att hyres-
tagaren inte kan hålla tiderna för återlämning av kanoterna. Garanti för dig som ska iväg på din kanottur.

Betalning görs på plats men vill man vara säker på att hyra en kanot så bokar man på telefon eller maila oss 

Upplevelsen

Att stiga ner i kanoten ta första paddeltagen, sakta och tyst glida genom vattnet med ett mål framför sig, är en lisa för själen och kroppen.

Du upplever en total avslappning och en närhet till naturen som är svår att beskriva i ord. Den måste bara upplevas. Du väljer själv om turen ska vara några timmar eller flera dagar. Kanske med några övernattningar i eget tält eller i timrat skärmskydd på kanotisternas lägerplatser.

Laga mat över öppen eld. Fånga fisk med fiskespö eller meta upp dom. Du kan få se älg, rådjur, fiskljuse, storlom nere vid vattenbrynet eller över sjön. Detta glömmer du inte och du vill garanterat uppleva det igen.